Hybenmarmelade med æble og vanilje

Ingredienser nok til 3 små glas

ca. 200 g rensede hyben
1½ æbler

½ dl vand
½ flækket vaniljestang
125 g øko-sukker
Saft af ½ øko-citron

Fremgangsmåde:

Skyl hybenfrugterne godt. Halvér hyben og fjern kernerne med en lille skarp kniv eller ske. Og jo, det er besværligt!

Skræl æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær dem i små tern.

Kog dine hyben og æbler møre i vandet.
Flæk vaniljestangen på tværs og skrab kornene ud. Bland/smuldr vaniljekornene ud i sukkeret.

Tilsæt vanilje, sukker og citron og kog marmeladen igennem.
Marmeladen skal virke lidt karamelliseret, når den er helt færdig.
Kom hybenmarmeladen på atamon-skoldede glas glas.

Kommentar:

Hvis man kommer en ½ vaniljestang i som ovenfor beskrevet bliver den fantastisk god, men man kan også nøjes med at bruge vaniljesukker.

Opskriften er lånt på www.jegelskermad.dk og der er brug æbler fra Tom Hansen i Esrum og hyben fra stranden i Dronningmølle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *